پلی لیست علوم تجربی پایه هفتم (بخش اول:علوم و ابزارهای آن)
جزوه علوم هفتم بخش1،فصل 1(تفکر و تجربه) (11 صفحه)دانلود
فیلم و جزوه طول سال علوم هفتم بخش اول فصل اول تفکر و تجربه – قسمت اول
علوم هفتم فصل اول به بررسی مفهوم تفکر و تجربه در علوم میپردازد.
علوم هفتم فصل 1 با تاکید بر اهمیت تفکر و تجربه به دانش آموزان کمک میکند تا مهارت های لازم برای یادگیری موثر در علوم را توسعه دهند.
با تقویت این مهارت ها که در علوم هفتم درس 1 آمده است , دانش آموزان قادر خواهند بود تا به عنوان پژوهشگران مستقل عمل کنند و درک عمیق تری از دنیای اطراف خود پیدا کنند.
علوم هفتم درس یک نه تنها به یادگیری علمی کمک می کند بلکه توانایی های حل مسئله و تفکر انتقادی را نیز تقویت میکند.
پیشرفت های علمی که در این عصر و زمان ما شاهد آن هستیم, حاصل و نتیجه زحمات و تلاش های دانشمندان کشور های مختلف و کشور ایران در زمان های طولانی مدت است که با تفکر و تجربه و استفاده از مهارت های یادگیری خود علوم را توسعه دادند.
علم چیست؟
علم به درک , آگاهی یا آشنایی حاصل از تجربه , و آموزش یا یادگیری را گویند. علم از حقایق و اطلاعات و مهارت های تشکیل گردیده است که در طول زمان بدست آمده است.
علم تجربی چیست
علم تجربی , جستجوی روابط علت و تاثیر در طبیعت است. علم تجربی به دنبال این است که «چون این اتفاق میافتد، پس این اتفاق میافتد». علت و تاثیر همین است. یک اتفاق می افتد، که باعث می شود اتفاق دیگری بیفتاد.
حل صفحه 4 علوم هفتم
1ـ شش بشر 100 میلی لیتری بردارید. آنها را شماره گذاری کنید و با استفاده از استوانه مدرج 50 میلی لیتر آب داخل آنها بریزید.
2 – از مواد جامد به اندازه یک قاشق کوچک و از مواد مایع چند قاشق بردارید و به آب داخل بشر ها بیفزایید.
3 – با همزن، محتویات هر بشر را هم بزنید و مشاهدات خود را یادداشت کنید.
پاسخ: مشاهده میکنیم که نمک، جوهر نمک و اتانول در آب حل میشوند اما براده آهن، گوگرد و نفت در آب حل نمیشوند.
4 – اطلاعات به دست آمده از آزمایش را در جدول زیر ثبت کنید.
جزوه علوم هفتم بخش1،فصل 1(تفکر و تجربه) (11 صفحه)دانلود
فیلم و جزوه طول سال علوم هفتم بخش اول فصل اول تفکر و تجربه – قسمت دوم
علم و فناوری
یکی دیگر از تعریف های علم عبارت از: مطالعه جهان طبیعی از طریق جمع آوری داده ها میباشد که همین داده ها از طریق یک پروسه سیستماتیک به نام روش علمی بدست آمده است. و فناوری جایی است که ما علم را برای ایجاد دستگاه های که میتوانند مشکلات را حل کرده و وظایف را انجام دهند به کار میبریم. فناوری به معنای ساده کاربرد علم است.
علوم هفتم صفحه 5
1- در گروه خود چند مورد از تبدیل علم به فنّاوری را که در سالهای اخیر اتفاق افتادهاند بنویسید و درباره فواید و زیانهای آنها گفتوگو کنید.
پاسخ : نمونههای زیادی از تبدیل علم به فناوری وجود دارد .برخی اینها فناوریهایی هستند که در زندگی روزمره ما انسان ها مورد استفاده قرار میگیرند، مانند چرخهای مکانیکی، سشوار، ماشین لباسشویی، کمپیوتر، تلفن و ….هر یک از فناوری ها دارای مزایا و معایب خاص خود میباشد….
فواید و ضرر های تلفن همراه علوم هفتم
تلفن های همراه به بخشی حیاتی از زندگی روزمره ما از جمله زندگی دانش آموزان تبدیل شده اند. در زمان کنونی، تلفن همراه از یک خواسته به یک نیاز تبدیل شده است . به نیاز نسل امروز تبدیل شده است. اما این بدان معنا نیست که شما نمی توانید بدون آن زندگی کنید. فناوری مزایا و معایب زیادی دارد و تلفن همراه از جدیدترین فناوری هاست که مثل همه فناوری ها دارای یک سری مزایا و معایب است.
تلفن همراه مزایای بسیاری مانند دسترسی آسان به اطلاعات، ارتباط با همسالان و والدین و ابزارهای مناسب برای یادگیری ارائه می دهد. با این حال، معایب احتمالی نیز وجود دارد، مانند اعتیاد، حواس پرتی، اختلال در برنامه خواب و به خطر افتادن حریم خصوصی. شما می توانید از مزایای تلفن همراه بهره مند شوید و در عین حال معایب آن را به حداقل برسانید. به طور کلی، تلفن های همراه در صورت استفاده صحیح می توانند ابزار ارزشمندی برای دانش آموزان باشند، اما آگاهی از خطرات احتمالی و انجام اقدامات لازم برای کاهش آن مهم است.
علوم هفتم سوالات درس 1
یکی از مسائل مهم در کنار تدریس درس اول علوم پایه هفتم , سوالات درس اول علوم هفتم میباشد که دانش آموزان میتوانند در این فیلم آموزشی نمونه سوالات درس یک علوم هفتم را که استاد بعد از تدریس درسنامه , به آن پرداخته است مشاهده نمایند.
جزوه علوم هفتم بخش1،فصل 2(اندازه گیری در علوم و ابزارهای آن) (4 صفحه)دانلود
فیلم و جزوه طول سال علوم هفتم بخش اول فصل دوم اندازه گیری در علوم و ابزارهای آن – قسمت اول
فصل دوم علوم هفتم
علوم هفتم فصل 2 در باره اندازه گیری در علوم و ابزار های آن میباشد. اندازهگیری در علوم یکی از پایههای اساسی تحقیق و توسعه است.
اندازه گیری چیست؟
اندازه گیری عبارت از تعیین اندازه یا مقدار چیزی میباشد. یعنی ایجاد ارتباط بین اعداد و کمیت و پدیده های فزیکی را گویند.
اندازهگیری در علوم به فرآیند تعیین مقدار یا اندازه یک ویژگی خاص از یک جسم یا پدیده اشاره دارد. این فرآیند برای جمعآوری دادهها و تجزیه و تحلیل آنها ضروری است. ابزارهای مختلفی برای اندازهگیری در علوم وجود دارند که هر کدام برای اندازهگیری ویژگیهای خاصی طراحی شدهاند.
یکا چیست علوم هفتم
یکای اندازه گیری به عنوان کمیت استاندارد و پذیرفته شده برای اندازه گیری اشیا تعریف می شود.
ماده چیست؟
هر آنچیزی که فضا را اشغال کند و بتوان آن را سنجید ماده گفته میشود. یعنی ماده جرم و حجم دارد.
جرم چیست؟
جرم هر جسم مقدار ماده تشکیل دهنده آن جسم است. جرم اجسام را با ترازو اندازه گیری میکنیم. یکای اندازه گیری جرم کیلوگرم و گرم میباشد.
یک کیلوگرم چند نیوتن است علوم هفتم
1کیلوگرم (kilogram) معادل ۱۰ نیوتن (newton) است.
طول
طول فاصله بین دو نقطه را اندازه گیری میکند. ما از طول برای اندازه گیری اجسام یک بعدی استفاده میکنیم. برای اندازه کردن اجسام دو بعدی و سه بعدی به ترتیب از مساحت و حجم استفاده میکنیم. یکا های اندازه گیری متداول طول عبارتند از میلی متر, سانتی متر, متر, کیلو متر میباشند.
علوم هفتم صفحه 8
پاسخ: چون زمانی که طول یکی شی را اندازه گیری میکنیم و طول شی مورد نظر از خیلی کوچک به بزرگتر باشد به ترتیب از یکاهای: میلی متر, سانتی متر , متر و کیلو متر استفاده میکنیم.
در کتاب علوم هفتم صفحه 9 مبحث مهم چگالی و فعالیت آن آمده است ,شما میتوانید برای یادگری کامل و دقیق این مبحث و دریافت جواب صفحه 9 علوم هفتم از فیلم های آموزشی علوم پایه هفتم در سایت و اپلیکیشن آموزش ملی مشاهده نمایید.
زمان
زمان چیزی است که در دقیقه، ساعت، روز و سال اندازه گیری می کنیم.
حجم چیست علوم هفتم
مقدار فضای را که یک جسم اشغال میکند حجم گویند. حجم را توسط متر مکعب , سانتی متر مکعب و لیتر اندازه گیری میکنیم.
موضوع مهم دیگری که در علوم هفتم درس 2 مورد بحث قرار گرفته است , چگالی میباشد.
چگالی چیست علوم هفتم
اینکه یک جسم در آب فرو برود یا روی آب شناور بماند، به کمیتی به نام چگالی بستگی دارد. به عبارت دیگر، چگالی به ما میگوید که یک ماده چقدر متراکم است.
در واقع چگالی مقدار جرمی است که در حجم معینی از یک جسم وجود دارد؛ از این رو به صورت نسبت جرم جسم به حجم آن تعریف می شود.
یکای چگالی چیست علوم هفتم
یکای اندازه گیری آن نیز بر حسب واحد جرم بر واحد حجم جسم تعریف میشود. مثل گرم بر سانتی متر مکعب یا کیلو گرم بر متر مکعب.
– کیلوگرم بر متر مکعب (kg/m³): واحد اصلی در سیستم SI.
-گرم بر سانتیمتر مکعب (g/cm³): بیشتر برای مواد جامد و مایعات استفاده میشود.
چگالی علوم هفتم
چگالی یکی از مفاهیم کلیدی در فیزیک و شیمی است و در بسیاری از کاربردهای علمی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
علوم هفتم توضیح چگالی
کاربرد ها و اهمیت چگالی را در این سه شماره به طور خلاصه بیان می نماییم:
1. شناسایی مواد: هر ماده دارای چگالی خاصی است که میتواند در شناسایی آن کمک کند.
2. شناوری: چگالی نقش مهمی در تعیین شناوری اجسام در مایعات دارد. اگر چگالی جسم کمتر از چگالی مایع باشد، جسم شناور میماند و اگر بیشتر باشد، غرق میشود.
3. خواص فیزیکی: چگالی تأثیر زیادی بر خواص مکانیکی، حرارتی و الکتریکی مواد دارد. برای مثال، مواد با چگالی بالاتر معمولاً سختتر و مقاومتر هستند.
در کتاب علوم هفتم مسئله چگالی یک مبحث مهم برای دانش آموزان میباشد. بناءً حل مسائل چگالی علوم هفتم را میتوانید در فیلم های آموزشی ما با تدریس عالی استاد سمانه محمودی مشاهده نمایید.
علوم هفتم صفحه 10
جواب صفحه 10 علوم هفتم
جواب فعالیت صفحه 11 علوم هفتم و سوالات درس دوم علوم هفتم را میتوانید در فیلم آموزشی مشاهده نمایید.
سوالات درس 1 و 2 علوم هفتم
با تمام شدن بخش اول, سوالات فصل 1 و 2 علوم هفتم با جواب آنها را میتوانید در فیلم های آموزشی علوم هفتم در سایت و اپلیکیشن آموزش ملی مشاهده نمایید.