فیلم و جزوه طول سال دین و زندگی درس 8 – رشته انسانی

پلی لیست دین و زندگی درس 8

2 ویدئوها
جزوه

جزوه دین و زندگی پایه دهم (2 صفحه)دانلود

فیلم و جزوه طول سال دین و زندگی پایه دهم درس هشتم – قسمت اول

درس هشتم دین و زندگی دهم انسانی + فعالیت , اندیشه و تحقیق و خلاصه درس 8

جواب فعالیت های درس 8 دین و زندگی دهم انسانی

درس هشتم دین و زندگی پایه دهم با عنوان فرجام کار آمده است . و در مورد جایگاه نیکو کاران و جایگاه دوزخیان میباشد.

 در این مطلب فیلم تدریس کامل درس 8 دین و زندگی دهم انسانی به همراه جزوه , حل فعالیت , اندیشه و تحقیق , و خلاصه درس هشت را میتوانید مشاهده نمایید.

درس 8 دین و زندگی دهم انسانی

جای نیکوکاران

بهشت، آخرین ثواب و پاداشی است که خداوند براى بندگان فرمانبردارش آماده کرده است. این مکان از سوی خداوند برای مؤمنان و بندگان نیکوکارش ساخته شده و جاودانه در آن خواهند بود.جنت شگفتی است: آنچه هیچ چشمی ندیده، چیزی که هیچ گوش نشنیده است و چیزی که هیچ ذهنی نمی تواند تصور کند. وقتی به یکی از ویژگی های جنت فکر می کنید، تنها چیزی که با همتای دنیوی خود به اشتراک می گذارد، نام آن است: مثلاً انار جنتی به هیچ وجه مانند انار دنیا نیست.

«اما کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی آنها را در بهشت ​​هایی که از زیر درختان آن نهرها روان است، وارد می کنیم تا همیشه در آن باشند. وعده خدا حق است و چه کسی از قول خدا صادق تر است؟» (4:122)

بهشت برای مسلمانان چگونه است؟

از نظر قرآن , جنت برای مسلمانان مکانی آرام و دوست داشتنی است که آسیب و خسته گی در آن وجود ندارد و هرگز از مسلمانان خواسته نمی شود که آنجا را ترک کنند. مسلمانان در بهشت طلا , مروارید , الماس و جامه هایی از بهترین ابریشم می پوشند و بر تخت های بر افراشته تکیه می زنند. در بهشت , درد , غم و مرگ نیست , فقط شادی , خوشی و لذت است. خداوند این باغ بهشتی را به نیکوکاران وعده میدهد. جایی که درختان بی خار , گل ها و میوه ها بر روی هم انباشته شده اند . جایی که دائماً آب زلال و خنک در آن جاری است.

جایگاه دوزخیان

جهنم مکانی است که خداوند برای مجازات بدکاران در آخرت ساخته است. مفهوم مراتب در جهنم بر وزن گناهانی است که گنهکار مرتکب می شود. مسلمانان بر این باورند که جهنم هفت مرتبه است، درست مانند هفت سطح بهشت. اینها همچنین به عنوان دروازه های جهنم نامیده می شوند و با انواع مختلفی از مجازات ها همراه هستند که ماهیت فیزیکی و معنوی دارند.

در زندگی پس از مرگ هیچ کس نمی میرد و هنگامی که انسان/جن در جهنم خاکستر می شود، به حالت سالم برمی گردد و دوباره به همان شیوه مجازات می شود. این چرخه تا زمانی که خداوند آنها را ببخشد ادامه خواهد داشت. ستمکاران با صورت به سوی جهنم کشیده می‌شوند، تقریباً از دروازه جهاننام رانده خواهند شد. بر خلاف اهل جنت که شادمانه و با چهره‌های نورانی وارد آن می‌شوند، اهل جهنم با دل‌های تیره و چهره‌های عبوس به شدت بدبخت خواهند شد.

وقتی وارد می شوند و مجازاتشان را می بینند، تمام شادی هایی را که در دنیا داشتند فراموش می کنند. گویی هرگز هیچ خوشبختی را در دنیا تجربه نکرده اند. حتی دروازه بانان جهنم هم وحشتناک خواهند بود. آنها خشن و با هیکلی سرسخت خواهند بود. رهبر حافظان فرشته ای به نام مالک است که منفورترین ظاهر را دارد. درهای جهنم محکم بسته خواهد شد – کسانی که وارد می شوند نمی توانند بیرون بیایند، مگر اینکه خدا بخواهد.

خلاصه درس 8 دینی دهم انسانی

جایگاه نیکوکاران در آخرت بهشتی است که پر از نعمت‌ها و لذت‌های جاودانه است، در حالی‌که دوزخیان در جهنم، عذاب‌های سخت و دائمی خواهند داشت. نیکوکاران به‌واسطه ایمان، عمل صالح، و تقوا به‌سوی سعادت و کمال در دنیا و آخرت هدایت می‌شوند، در حالی‌که کافران و گناهکاران از آنچه که خداوند برای بندگان شایسته‌اش آماده کرده است محروم خواهند بود.

تدبر

ترجمه آیات صفحه کتاب به توصیف برخی از ویژگی های جهنمیان می پردازد. با تدبر در آنها بیان کنید که چه زمینه هایی می تواند شما را به سوی جهنم بکشاند؟ آنها را بیابید و برنامه ای برای از بین بردن آن زمینه ها تنظیم کنید.

پاسخ:

برای جلوگیری از افتادن در مسیر جهنم، باید از کفر، شرک، دنیاپرستی، گناهان، تکبر، غفلت و بی‌دینی پرهیز کنیم و با تقویت ایمان، تقوا و انجام اعمال صالح، زندگی‌مان را مطابق با دستورات الهی قرار دهیم. مراقبت از قلب، افکار و اعمال روزانه در جهت تقرب به خداوند، بهترین برنامه برای جلوگیری از افتادن در این زمینه‌هاست.

اندیشه و تحقیق درس 8 دین و زندگی دهم انسانی

1 – چرا در کیفر و مجازات اخروی ظلم راه ندارد؟ 

پاسخ: در مجازات نوع سوم که همان عینیت یافتن عمل است، ظلم امکان پذیر نیست در حالی که مجازات‌های قرار دادی، امکان عدم مساوات و ظلم وجود دارد، یعنی ممکن است مجازاتی بیش از گناه یک شخص به او بدهند، اما وقتی خود عمل به صورت مجازات ظاهر شود، ظلم معنا ندارد.

۲- چه تفاوت‌هایی میان ویژگی‌های آخرت با دنیا و برزخ وجود دارد؟ آن تفاوت‌ها را در جدولی مانند جدول زیر تنظیم کنید.

دنیا

برزخ

آخرت

پایان پذیر

پایان پذیر

پایان ناپذیر

پرونده عمل باز

پرونده عمل باز

پرونده عمل بسته

امکان تقلب وجود دارد

همه منتظر دادگاه الهی

امکان فریبکاری وجود ندارد

سختی ها و خوشی ها زودگذر

پاداش و عذاب ضعیف اخروی

سعادت و عذاب شدید اخروی

آگاهی انسان محدود

آگاهی انسان نسبت به اعمال خود بالاست

آگاهی انسان بالاتر میرود و آنها را به طور حضوری میبیند

3 – رسول خدا فرمود: «اَلدُّنیا مَزرَعَهُ الآخِرَه»
یک کشاورز ماهر برای اینکه زراعت پرمحصولی داشته باشد، پنج شرط را رعایت می‌کند:

۱- زمین مناسب انتخاب می‌کند.
۲- بذر سالم تهیه می‌کند. 
۳- زمین را به موقع آبیاری و از کودهای مناسب استفاده می‌کند. 
۴- زمین را از علف‌های هرز، پاک می‌کند. 
۵-  مواظب است که آفات و حیوانات به کشت او ضرر نرسانند. 

اگر «دل» بهترین و مناسب‌ترین زمین برای کشت محصول آخرت است، چهار شرط دیگر کدام‌اند؟

پاسخ:

 ۱بذر سالم همان استعداد‌ها و گرایش‌های پاک است. (ایمان)
۲آبیاری و تغذیه مناسب همان اعمال نیک است. (عمل صالح)
۳پاک کردن از خس و خاشاک و علف‌های هرز همان پاک شدن از گناهان است. (توبه)
۴محافظت کردن از زمین در مقابل آفات و حیوانات، مراقب و محاسبه‌ی نفس و جلوگیری از وسوسه‌ی شیطان و نفس امّاره و دوستان ناباب و عوامل تبلیغی دیگر است. (مراقبه و محاسبه)

ورود به سایت و اپلیکیشن اصلی اموزش ملی