فیلم و جزوه طول سال دین و زندگی درس 5 – رشته انسانی

پلی لیست دین و زندگی درس 5

2 ویدئوها
جزوه

جزوه دین و زندگی پایه دهم (2 صفحه)دانلود

فیلم و جزوه طول سال دین و زندگی پایه دهم درس پنجم – قسمت اول

دین و زندگی دهم انسانی درس پنجم + سوالات , اندیشه و تحقیق و خلاصه درس 5

 

سوالات درس پنجم دین و زندگی دهم انسانی

 

درس پنجم دین و زندگی پایه دهم به عنوان آینده روشن آمده است که اهمیت و ضرورت بحث معاد را مورد بحث قرار داده است.

در این مقاله درس 5 دینی دهم انسانی , سوالات درس پنجم , اندیشه و تحقیق درس 5 دین و زندگی دهم انسانی را به همراه جواب آنها میتوانید دریابید.

 

درس 5 دینی دهم انسانی

دفع خطر احتمالی

نگاهی کوتاه به زندگی روزمرهٔ انسان ها نشان می دهد که انسان در مواقعی که احتمال خطر یا خسارتی در میان باشد، سعی می کند جلوی خسارت احتمالی را بگیرد و از خطری که ممکن است پیش آید، بگریزد. در چنین شرایطی حتی اگر شخصی دیوانه یا دروغ گو، که در شرایط عادی گفتهٔ او برای ما اعتباری ندارد، به ما خبری بدهد؛ مثلاً خبر از وجود سم در غذای ما دهد، این اعلام خطر را نادیده نمی گیریم و احتیاط می کنیم. همهٔ ما در این گونه موارد از یک قانون عقلی پیروی م یکنیم که می گوید:

دفع خطر احتمالی، لازم است.

حال اگر با خبری مواجه شویم که نه تنها احتمالی نیست، بلکه از قطعی ترین خبرهاست، با آن چگونه برخورد می کنیم؟ آن هم خبری که دربارهٔ زندگی جاودانی ماست.

بنابراین، سخن گفتن از معاد، در حقیقت سخن گفتن از زندگی است، زیرا معاد بخشی قطعی از زندگی آینده ماست، زندگی ای که برخلاف زندگانی دنیا که کوتاه و گذراست، جاوید و ابدی خواهد بود.

خلاصه درس پنجم دین و زندگی دهم انسانی

دفع خطر احتمالی به این معنا است که افراد با اعتقاد به معاد و توجه به زندگی پس از مرگ، سعی می‌کنند تا از خطراتی که ممکن است اعمال و رفتارهایشان در آخرت برای آن‌ها به وجود بیاورد، دوری کنند. به عبارت دیگر، این مفهوم به ما یادآوری می‌کند که توجه به معاد و آمادگی برای آن، می‌تواند افراد را از انجام گناهان و اعمال ناپسند باز دارد و به سمت اعمال نیک و اخلاقی هدایت کند.

آمادگی برای آخرت و توجه به معاد، به عنوان یک مکانیزم پیشگیری از خطرات احتمالی که ممکن است در روز قیامت برای افراد پیش بیاید، عمل می‌کند و باعث می‌شود که افراد با آگاهی و هوشیاری بیشتری زندگی کنند.

 

سوالات درس پنجم دین و زندگی دهم انسانی

فعالیت کلاسی صفحه 52

برخی از افرادی که پایبندی چندانی به رعایت احکام دین ندارند، می گویند: «ما به وجود این مجازات‌هایی که گفته می‌شود در قیامت و جهنم هست، اعتقادی نداریم» شما به این گونه افراد چی پاسخی میدهید؟

پاسخ : به طور کلی یک انسان عاقل جدا از مسئله مذهب و دین همیشه در تلاش این است تا خطرات احتمالی که شاید روزی با آن مواجه شود را از خود دور کند.

مثلا اگر شخصی برای ما بگوید که در غذا سم است و اگر این شخص دروغ گو و یا دیوانه هم باشد , باز هم به دل ما شک راه میابد و احساس خطر میکنیم و از خوردن غذا خودداری می نماییم , پس وقتی در مورد قیامت و بهشت و جهنم افرادی به ما خبر میدهند که راستگو ترین و قابل اعتمادترین افراد در طول تاریخ بوده اند , پس باید از نظر منطقی بخاطر جلوگیری از خطرات و خسران احتمالی بر اساس سخن آنها عمل نماییم.

 اما از دیدگاه اسلام، اعتقاد به معاد و مجازات‌های آخرتی نه تنها به ما کمک می‌کند که به عدالت الهی ایمان داشته باشیم، بلکه انگیزه‌ای است برای انجام اعمال نیک و دوری از گناهان. همچنین، آیات قرآن و احادیث پیامبر اکرم (ص) به وضوح بر وجود روز قیامت و حسابرسی اعمال تاکید دارند. این اعتقاد می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی فردی و اجتماعی ما کمک کند و ارزش‌های اخلاقی را تقویت نماید.”

 

جواب اندیشه و تحقیق درس 5 دینی دهم انسانی

1 –  تعدادی از کارهای نیک و تعدادی از گناهان را که در این دنیا قابل پاداش و مجازات نباشند، ذکر کنید. 

پاسخ:

کار‌های نیک:  ساخت مدرسه و بیمارستان – نجات انسان – کمک به ایتام و مستمندادن – شهادت در راه خدا
گناهان:  فرمان و اجرای قتل و عام – سرقت از بیت‌المال – خوردن مال حرام

 

۲- اگر در بحث وجود معاد، دلیلی جز خبر پیامبران نداشتید، آیا آن را می‌پذیرفتید؟ به چه دلیل؟ 

پاسخ: دلایل زیادی بر علاه خبر پیامبران در بحث وجود معاد وجود دارد. مثلا

1 : بیدار شدن اصحاب کهف بعد از خواب 309 ساله

2 :  نظام مرگ و زندگی در طبیعت ( مردن گیاهان در زمستان و زنده شدن دوباره آنها در فصل بهار )

3 : داستان عزیر در زنده شدن بعد از مرگ

 

3 – رابطه میان « آفرینش استعداد ها و سرمایه های مختلف در وجود  انسان » و « ضرورت معاد » راتوضیح دهید؟

پاسخ:

استعدادها و سرمایه‌هایی که به انسان داده شده‌اند، نیازمند یک محاسبه و پاسخگویی نهایی در روز قیامت هستند. معاد تضمینی است برای اینکه انسان‌ها بر اساس بهره‌گیری و استفاده صحیح یا ناصحیح از این استعدادها و سرمایه‌ها مورد حسابرسی قرار گیرند و عدالت الهی به طور کامل اجرا شود. این رابطه نشان‌دهنده هدفمند بودن خلقت انسان و ضرورت وجود یک سیستم پاداش و جزا پس از مرگ است.

ورود به سایت و اپلیکیشن اصلی اموزش ملی